• 2-3 dages levering
  • Gratis gravering på alle varer
  • 4.8 stjerner på Trustpilot
  • Dansk shop & gravering i Danmark
  • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Dåbsgave fra bedsteforældre - Gaver til barnedåb fra bedsteforældre

Bedsteforældre har ofte en helt særlig plads i et barns liv. Det kan markeres på mange forskellige måder, og at give dåbsgaver med gravering er en meget traditionsrig og personlig gave, som bedsteforældre kan give til deres barnebarn. Her har vi samlet nogle af de mest populære gaver til barnedåb fra bedsteforældre, der med garanti vil bringe glæde hos både dåbsbarn og forældre!

Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave?

Når dåbsdagen nærmer sig, står flere bedsteforældre med det samme spørgsmål: "Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?" Det er der (desværre) ikke noget entydigt svar på. Hvilken gave, der vil falde i god jord hos dåbsbarnet og forældrene afhænger meget af deres stil, personlighed og ønsker. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige dåbsgave, og derfor har vi lavet en guide til jer som bedsteforældre.

Traditionelle dåbssmykker fra bedsteforældre

Smykker er en klassisk barnedåbsgave fra bedsteforældre; førhen mest til pigerne, men nu lige så meget til drengene. Kors vedhæng, børnearmbånd og halskæder med personlig gravering af navn og dåbsdato eller fødselsdato er gaver, som vil bringe stor glæde hos dåbsbarnet. Mange har tradition for at give dåbssmykker som dåbskors, hjerter af guld eller personlige smykkeskrin med indgravering. Hjerte vedhæng og Dagmarkors er blandt de mest traditionelle dåbsgaver til hende.

Hos Dahls Gravering kan du finde et stort udvalg af søde børnesmykker, der er oplagte som gave til barnedåben; det kan for eksempel være et børnearmbånd med tro, håb og kærlighed vedhæng. Vil du hellere give et smykke, som barnet kan bruge hele livet, er et halskæde vedhæng - måske endda et guld vedhæng - den perfekte dåbsgave; så kan kæden skiftes ud efterhånden.

Georg Jensen dåbsgaver med indgravering

Når barnedåb nærmer sig, er der mange bedsteforældre, der ønsker at give personlige dåbsgaver til deres barnebarn. Og hvis du leder efter en smuk og tidløs gave, skal du kigge på de dåbsgaver Georg Jensen tilbyder. Med en personlig indgravering kan du gøre barnedåbsgaven endnu mere personlig og speciel - for eksempel et Georg Jensen flag med gravering.

Det kunne være en Georg Jensen elefant sparegris med barnets navn og dåbsdato graveret på den, eller måske praktisk og stilrent Georg Jensen børnebestik et personligt spisesæt med tallerken og krus med en personlig hilsen fra bedsteforældrene indgraveret. Den populære Moneyphant sparegris er en moderne klassiker, der vil glæde dåbsbarnet (og forældrene) mange år fremover. Hvis du ønsker at give noget klassisk til barnedåben, er en sparegris et fint bud; den kan fyldes op med småpenge igennem barndommen, som barnet senere vil kunne få glæde af. Traditionelt blev sparebøsser brugt som dåbsgave til drenge, og skulle fungere som starten på deres opsparing.

Bamse eller nusseklud med navn og dato

Du leder efter den perfekte barnedåbsgave fra bedsteforældre. Du ønsker noget personligt og betydningsfuldt, men du er ikke sikker på hvad der skal købes. Forestil dig at give en dåbsgave, der vil blive værdsat i årevis; noget med dyb sentimental værdi, som vil minde om denne særlige dag. Det kan for eksempel være en dejlig blød bamse med navn eller nusseklud med navn og dato broderet på. Det er personlige dåbsgaver, som vil bringe glæde og tryghed for barnet i mange år fremover.

Til et helt lille barn kan en sød bamse eller legetøj være en god gave. Gerne legetøj, som kan være med til at stimulere barnets udvikling og leg – for eksempel de super søde dyr fra Fablewood, der kan sættes sammen på kryds og tværs for at lave helt nye, sjove fabeldyr. Træfigurerne samles med magneter, så det er kun fantasien, der sætter grænser for de kreative blandinger, som kan opstå.

Giv barnebarnet et dåbsflag - den gode dåbsgave fra bedsteforældre

Dåbsflag er i de senere år steget gevaldigt i popularitet som dåbsgave. Det er et personligt flag, som kan graveres med navn, fødselsdato, -vægt, -mål, -tidspunkt, dåbsdato, kirke osv. Dette personlige flag er en sød og unik måde at ønske dit barnebarn velkommen til verden, og det kan tages frem til barnets fødselsdage; så kan det fungere som en årlig påmindelse om, hvor meget der er sket siden fødslen. Dåbsflaget er en moderne klassiker, som findes i mange forskellige designs - blandt andet de stilrene Piet Hein flag.

Børnebestik og -service med personlig indgravering

Hvis du gerne vil give en brugbar og praktisk dåbsgave, er bestik og service et godt bud. Hos Dahls Gravering kan du finde mange søde, sjove, stilrene sæt med børnebestik, tallerkener og krus. Vi har blandt andet sæt med motiver fra børnefjernsyn og Disney-figurer. Det er en fin gaveidé, da disse ting kan være brugbare for barnet i mange år fremover, og samtidig vil de også være en fint minde fra dåbsdagen.

En dåbstallerken med dåbsmotiver, hvor der er plads til at indgravere fødselsdag, -vægt, -tidspunkt, -længde, dåbsdag og navn, kan også være en fint minde om barnets dåb. Vi har også traditionelle sølvskeer og -gafler med motiver fra H.C. Andersens eventyr, så der er noget for enhver smag - og ethvert budget.

Dåbsrør med gravering

Dåbsattesten er et vigtigt dokument, og den er stadig nødvendig i visse situationer. Derfor er det en god idé at opbevare dåbsattesten på et sikkert sted, så den ikke går tabt eller bliver beskadiget. Netop derfor kan et dåbsrør være en oplagt gaveidé til barnedåben. En dåbsrulle eller dåbsattest holder er et rør, der er specielt designet til at opbevare dåbsattesten stilfuldt og sikkert. Du kan få indgraveret dåbsrøret med barnets navn og dåbsdato, og de fås i flere forskellige søde designs, så der er rig mulighed for at finde et dåbsrør, som vil falde i god jord. Når du skal give gaven, kan du lægge en pengeseddel, et brev eller en lille hilsen til barnet, som kan bringe glæde senere i livet.

Kay Bojesen dåbsgaver fra bedsteforældre

Kay Bojesens figurer er populære valg, når det kommer til dåbsgaver. Vælg for eksempel den ikoniske Kay Bojesen abe, den klassiske fanebærer eller en sød uro eller barnevognskæde fra Kay Bojesen Babies. De stilrene Kay Bojesen biler er også oplagte dåbsgaver til ham, men der er også mange andre Kay Bojesen figurer at vælge imellem.

Andre idéer til gaver til barnedåb fra bedsteforældre

Hvis du gerne vil give noget, der kan fastholde minderne fra barnets fødsel, dåb og opvækst såsom billeder og andre småting, kan du f.eks. give en fotoramme til barnedåben; den er ideel til at fremvise fotos af det lille menneske og kan indgraveres med en personlig tekst. Du kan også vælge et sødt tand og hårlok skrin, hvor mælketænder og den første hårtot kan gemmes; et fint minde fra barndommen.

Eller hvad med en gæstebog til barnedåb? Her er plads til, at gæsterne hver især kan skrive en lille hilsen, som barnet kan læse senere i livet, men gæstebogen kan også bruges til at samle minder fra dåbsdagen; invitationen, bordkort, sange, billeder, lykønskningskort eller menukort.

En personlig dåbsgave fra bedsteforældrene

Der findes mange forskellige muligheder for at give dit barnebarn en personlig og uforglemmelig dåbsgave. Det er en god idé at overveje, hvad der vil være særligt betydningsfuldt for barnet og dets forældre, når du vælger en dåbsgave – både her og nu og i fremtiden. En personlig dåbsgave med indgravering, som fx et smykke, en træfigur eller en sparegris, som barnet kan have med gennem hele livet for at mindes dåben (og sine bedsteforældre). Det vigtigste er, at gaven kommer fra hjertet og viser, at du tænker på barnet og vil være en del af dets liv.

4 tips til at finde den perfekte dåbsgave fra bedsteforældre

  1. Giv en gave, der vil være værdifuld for barnet i mange år fremover. Det kan fx være et smykke, en sparegris eller andet, barnet kan beholde som et evigt minde
  2. Overvej også, om der er noget, barnet og dets forældre mangler. Måske er der brug for mere børneservice?
  3. Det er ikke altid er den dyreste gave, der er den bedste. Det er ofte de personlige gaver, der bliver husket længst
  4. Husk, at du altid får gratis gravering med i prisen, når du køber dåbsgaver hos Dahls Gravering

Gennemsnitsbeløb bedsteforældre giver for til barnedåb

Et dilemma, du skal tage stilling til, er gavens størrelse - for hvor meget forventes der, at man som bedsteforældre skal give i dåbsgave? Det gennemsnitlige gavebudget for bedsteforældre ligger et sted mellem 500 og 1.000 kr. - men du kan sagtens finde gode dåbsgaver, som koster mere eller mindre. Det afhænger helt af dit økonomiske råderum og normen i jeres familie.

Den perfekte dåbsgave fra bedsteforældre

Der er med andre ord ikke en facitliste til at finde den perfekte dåbsgave til barnebarnet, men vi håber, at vores guide til bedsteforældre har givet dig inspiration og ideer til den perfekte dåbsgave! Vi ønsker dåbsbarnet mange lykkelige stunder og håber, at gaven følger ham eller hende gennem livet. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os; så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gave.

Dåbsgaver til piger

Dåbsgaver til drenge

Related Posts