Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

 • 2-3 dages levering
 • Gratis gravering på alle varer
 • 4.8 stjerner på Trustpilot
 • Dansk shop & gravering i Danmark
 • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
tekst-til-daabskort

Tekst til dåbskort

Vidundere af livet folder sig ud, hver gang verden byder velkommen til et nyt spædbarn. Denne milepæl rører dybt, ikke kun hos de stolte og forventningsfulde forældre, men også som en bølge af glæde, der spreder sig i familiens hjerte. Mens fødslen af et barn er en begivenhed, der fortjener fejring, vælger mange familier at forankre denne glæde yderligere ved at arrangere en ceremoni - enten en traditionel barnedåb eller en mere moderne navngivning.

Begge lejligheder handler ikke kun om den formelle introduktion af den lille ny til verden, men også om at sammenvæve en tapestreri af kærlighed og støtte fra dem, der kommer for at fejre. Dåbsgaver bliver omhyggeligt udvalgt, ikke kun som øjeblikkelige skatte, men som varige minder om denne særlige dag. Men, udover fysiske gaver, er det de varme ord skrevet på et dåbskort, der ofte forbliver evige.

Disse ord tjener som en bro af hengivenhed mellem nuværende øjeblikke og fremtidige minder. Hvis du nogensinde har tøvet med pennen i hånden, spekulerer på, hvad du skal skrive, er denne guide skabt for dig. Dyk ned og opdag hvordan du skaber et hjertevarmt kort, der vil blive værdsat i generationer.

Hvad skriver man i et dåbskort?

Mange spørg "hvad skriver man på et dåbskort?", vi hos Dahls Gravering anbefaler man lytter til sit hjerte, og skriver direkte derfra.

Men når man står med et blankt dåbskort i hånden, kan det ofte være en udfordring at finde de rette ord til at udtrykke sine følelser og ønsker for det lille nye familiemedlem. Et dåbskort er ikke blot en hilsen; det er en varig erindring om en særlig dag og en kærlig hilsen til et barn, som vil vokse op og en dag læse dine ord.

Det er vigtigt at huske, at ordene i et dåbskort bør være personlige og komme fra hjertet. De skal afspejle dine følelser og ønsker for barnet og dets fremtid. Her er nogle tips til, hvad du kan skrive:

 1. Personlig hilsen: Start med en personlig hilsen til barnet. Brug barnets navn for at gøre det mere intimt og personligt.

 2. Positive ønsker: Udtryk dine bedste ønsker for barnets fremtid. Det kan være ønsker om lykke, sundhed, kærlighed og eventyr.

 3. Visdomsord eller råd: Tilføj eventuelt et stykke visdom eller råd, noget som barnet kan se tilbage på og finde værdi i, når det bliver ældre.

 4. Personlige erindringer: Hvis du har en særlig forbindelse til barnet eller dets forældre, kan det være rart at inkludere en personlig erindring eller en kort fortælling.

 5. Afslutning: Afslut med en kærlig afslutning, der afspejler din relation til barnet eller familien.

Husk, at den største gave, du kan give i et dåbskort, er dine ærlige og varmhjertede ord. Disse vil blive værdsat og husket i mange år fremover.

Som sagt, det kan dog nogle gange være svært at finde ord. Derfor har vi lavet denne guide til dåbskort tekst.

10 eksempler på tekst til dåbskort

1. Kære [barnets navn],

Dette er en dag, vi vil skatte for evigt. At være en del af dit livs begyndelse er en ære. Må vejen foran dig være lys og fuld af kærlighed.

Kærlige hilsner, [dit navn og evt. partnerens navn]

2. Hej [barnets navn],

Stort tillykke på din dåbsdag! Det er starten på mange eventyr, og vi glæder os til at følge med på sidelinjen.

Med kærlighed, [dit navn og evt. partnerens navn]

3. Kære [barnets navn],

Dit smil og glæde bringer lys til vores liv. Vi ser frem til mange smukke stunder sammen med dig og din familie.

Alt godt i fremtiden, [dit navn og evt. partnerens navn]

4. Hej [barnets navn],

Fra den første dag har du bragt glæde med dig. Må din rejse være fyldt med utallige velsignelser.

De varmeste hilsner, [dit navn og evt. partnerens navn]

5. Kære [barnets navn],

På denne markante dag sender vi dig alle vores kærligste ønsker. Må dit liv blive en skøn rejse fyldt med lykke og kærlighed.

Stort knus, [dit navn og evt. partnerens navn]

6. Hej [barnets navn],

Dette er kun begyndelsen på mange uforglemmelige øjeblikke. Vi er beæret over at være en del af denne festlige lejlighed.

Varme tanker, [dit navn og evt. partnerens navn]

7. Kære [barnets navn],

Tillykke med denne milepæl! Vi er her for at fejre hvert lille skridt, du tager på livets sti.

Med glæde, [dit navn og evt. partnerens navn]

8. Hej [barnets navn],

Din dag, din fest, dit livs begyndelse. Tillykke med dåben og velkommen til denne verden.

De kærligste hilsner, [dit navn og evt. partnerens navn]

9. Kære [barnets navn],

Din rejse er lige begyndt, og vi er her for at fejre hvert eneste øjeblik med dig. Tillykke med denne særlige dag.

Kærligt, [dit navn og evt. partnerens navn]

10. Hej [barnets navn],

At være en del af din dåbsdag er et minde, vi vil værne om for altid. Må du altid finde lykke på din vej.

Mange hilsner, [dit navn og evt. partnerens navn]

Uanset hvilken tekst du vælger at bruge eller tilpasse, er det vigtigste budskab, at du viser, hvor meget du holder af og værdsætter denne nye tilføjelse til familien eller din vennekreds.

Tekst til barnedåb fra bedsteforældre

Kære [barnets navn],

Fra det øjeblik, vi hørte om din ankomst, blev vores verden fyldt med endnu mere lys og kærlighed. Som dine bedsteforældre har vi haft glæden af at opleve mange af livets mirakler, men intet er så specielt som at byde en ny generation velkommen til familien. Må din vej være fuld af lykkelige stunder, uendelig kærlighed og stærke bånd. Vi lover at være ved din side, dele visdom, grine med dig og tørre dine tårer, når det er nødvendigt. Din dåbsdag markerer kun begyndelsen på et smukt eventyr, og vi er beæret over at være en del af det. Må du altid føle vores kærlighed og støtte, uanset hvor livet fører dig hen.

Kærlig hilsen, Bedstemor og Bedstefar

En anden ide til tekst til dåbskort fra mormor og morfar

Som bedsteforældre har man set familien vokse og glæder sig over hver ny tilføjelse. Men hvad skal man skrive som tekst til barnedåb som bedsteforældre? Her et et par eksempler:

Kære [barnets navn],

Som din mormor og morfar er vores hjerter fyldt med ubeskrivelig glæde, hver gang vi tænker på dig. Din fødsel bragte os en ny begyndelse, en chance for at opleve verden gennem nye øjne og hjerte. Vi ser frem til at dele gamle familiehistorier, synge vuggeviser fra vores egen barndom og vise dig skønheden i de små ting. Din dåb er et løfte om fornyet håb, tro og en fremtid fyldt med muligheder. Vi er her for at guide dig, beskytte dig og fejre hver eneste lille triumf i dit liv. Husk altid, at du er omgivet af kærlighed, ikke kun fra dine forældre, men også fra os, der har ventet med længsel på at byde dig velkommen i vores familie.

Med al vores kærlighed, Mormor og Morfar

Det kan også gøre kortere:

”Kære lille skat, fra mormor og morfar: Må dit liv være fyldt med den samme glæde, som du har bragt ind i vores.”

”Du er den nyeste blomst i vores families have, og vi lover at nære dig med kærlighed og omsorg.”

Dåbskort tekst fadder

Når du som fadder søger de helt rigtige ord til et mindeværdigt dåbskort, kan disse forslag til dåbskort tekst fadder måske være det, du leder efter:

Kære [barnets navn], Som din fadder lover jeg at stå ved din side, vejlede dig og altid støtte dig. Dette bånd er evigt, og jeg glæder mig til de utallige stunder, vi skal dele. Med kærlighed, [dit navn]

Kære [barnets navn], Din dåbsdag er kun begyndelsen på vores fælles rejse. Jeg vil altid være her for at vejlede, beskytte og fejre med dig. Kærlige hilsner, [dit navn]

Kære [barnets navn], Som din fadder lover jeg at belyse din vej, når mørket falder på, og at dele glædens øjeblikke sammen med dig. Med varme tanker, [dit navn]

Kære [barnets navn], At være din fadder er en ære. Jeg ser frem til at dele livets lektioner, latter og kærlighed med dig. Hjertelige hilsner, [dit navn]

Kære [barnets navn], Ligesom vandet fra kilden fornyer, vil jeg altid stræbe efter at fornye din tro, håb og kærlighed i de kommende år som din fadder. Kærlig hilsen, [dit navn]

Dåbskort tekst gudmor

For dem, der har fået den ærefulde rolle som gudmor og ønsker at udtrykke deres følelser, kan disse forslag til dåbskort tekst gudmor være en kilde til inspiration:

Kære [barnets navn], Som din gudmor lover jeg at være dit sikre sted, dit lyttende øre og din støttende skulder. Vi har et liv fuld af minder, der venter os. Med alt min kærlighed, [dit navn]

Kære [barnets navn], Fra denne dag og fremefter vil jeg stå ved din side som din gudmor, og vi vil tage hvert skridt sammen, uanset hvor livet fører os hen. Kærligst, [dit navn]

Kære [barnets navn], Måtte livets lys altid skinne klart for dig. Som din gudmor er jeg her for at sikre mig, at du altid har en hånd at holde i. Kærlige tanker, [dit navn]

Kære [barnets navn], Ligesom blomster trives i solens varme, vil jeg som din gudmor altid sørge for, at du vokser med kærlighed, omsorg og støtte. Med varme hilsner, [dit navn]

Kære [barnets navn], Dit smil er som solens stråler, der bringer lys til mit liv. Som din gudmor lover jeg at beskytte og elske dig i alle dage. Med hele mit hjerte, [dit navn]

Sød tekst til dåbskort

Og for dem, der ønsker at smelte hjerter:

 • ”Lille skat, må din vej altid være oplyst af stjerner og din sjæl altid fyldt med drømme.”
 • ”På denne dag blev himlen en smule lysere, fordi du kom til verden.”

Uanset hvad du vælger at skrive på dit dåbskort, er det vigtigste budskab kærlighed og støtte. Hver tekst er en gave i sig selv og en påmindelse om de mange eventyr, der venter den lille ny i livet.

Sjov tekst til dåbskort

For dem der ønsker at tilføje en smule humor:

 • ”Tillykke med dåben! Håber vandet ikke var for koldt!”
 • ”Nu er du officielt en del af klubben! Velkommen til vores skøre familie!”

Dåbskort citater

Hvad enten man er på udkig efter dybsindige betragtninger om livet eller bare ønsker at dele nogle rørende ord med det lille nye familiemedlem, kan citater være den perfekte tilføjelse til et dåbskort. Her er nogle inspirerende ord fra bemærkelsesværdige skikkelser:

 1. "Livet er det dejligste eventyr." - HC. Andersen

 2. "Hvor der er kærlighed, er der liv." - M. Gandhi

 3. "Lev et godt værdigt liv. Når du bliver ældre, kan du tænke tilbage og nyde det en gang til." - Dalai Lama

 4. "At vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik – ikke at vove er at miste livet." - Søren Aabye Kierkegaard

 5. "Kunsten at leve må man blive ved med at lære sig hele livet igennem." - Lucius Annaeus Seneca

Disse tankevækkende dåbskort citater kan både inspirere og give en dybere mening til den specielle anledning.

Vi hos Dahlsgravering.dk ønsker alle nydøbte en strålende fremtid og håber, at disse dåbskort tekster vil inspirere jer til at skabe mindeværdige øjeblikke på barnedåben.

Andre artikler til dig