Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

  • 2-3 dages levering
  • Gratis gravering på alle varer
  • 4.8 stjerner på Trustpilot
  • Dansk shop & gravering i Danmark
  • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
Sådan vedligeholder du dine træfigurer

Sådan vedligeholder du dine træfigurer

Vi elsker fine træfigurer. De giver et hjem liv og personlighed, og bringer smil frem på læben. Men de skal passes på, for at de kan holde i lang tid. Du kan for eksempel bruge bivoks eller træolie til at vedligeholde dem, men ofte er det nok med en fugtig klud. Læs med her, og få tips til, hvordan du kan holde dine træfigurer flotte længere.

Giv dit hjem personlighed og lok smilet frem

Træfigurer er populære i indretningen, og der er mange forskellige at vælge imellem. Du kan bruge træfigurer til at give dit hjem liv og personlighed og lokke smil frem på læben. Naturligvis kan vi ikke komme udenom Kay Bojesen træfigurer, der er verdenskendt for deres ikoniske og tidløse designs, men der er også andre muligheder.

Du kan for eksempel vælge en leende Hoptimist i træ, der ikke kun er smukke at se på, de bringer også en positiv energi ind i indretningen, eller en minimalistisk træfigur fra Architectmade laver, som passer godt ind i moderne indretninger. Fablewood laver eventyrlige figurer i træ - figurer, der tager dig med på en rejse med fantastiske fabeldyr, og Spring Copenhagen har et bredt udvalg af smukke træfigurer i deres sortiment.

4 gode råd til at forlænge levetiden på dine træfigurer

Men uanset hvilke træfigurer du vælger, skal de passes og plejes, så de kan holde i mange år. Træ er et naturligt materiale, og derfor holder det ikke op med at "arbejde". Måske har du oplevet, at en dør pludseligt binder, eller at bordpladen slår revner? Det bedste trick er uden tvivl, at arbejde med træet i stedet for at modarbejde træets udvikling. Her er de fire bedste tip til at forlænge levetiden på dine træfigurer:

  1. Undgå at placere en træfigur lige over eller på en radiator, da varmen udtørrer træet og i værste fald kan få det til at slå revner.
  2. Undgå at placere træfigurer i direkte sollys, da figuren kan ændre farve med tiden - dette gør sig især gældende for lakerede eller malede træfigurer. Står figuren længe i samme stilling, kan den ene side blegne og tørre mere end resten.
  3. Med tiden kan træfigurer komme til at se lidt trætte og matte ud. Det er ikke nødvendigvis, fordi træet er tørt - sandsynligvis er det bare støvet. Brug en fugtig klud til at støve træfiguren af og gnub godt til (lidt som at pudse sølvtøj) for at fjerne det støv, der kan sætte sig i træet.
  4. Undgå at bruge rengøringsmidler på dine træfigurer.

Vedligeholdelse af Kay Bojesen træfigurer

Kay Bojesen var en dansk designer, der skabte nogle af de smukkeste og mest elskede træfigurer i verden. Nogle Kay Bojesen træfigurer er lakerede, hvilket gør vedligehold næsten overflødigt - følg rådene ovenfor, og nyd din skønne Kay Bojesen garder eller sangfugl. Andre figurer er udført i råt træ, og de kan godt have brug for lidt pleje engang imellem. Kay Bojesens klassiske aber er udført i limba- og teaktræ, og de er behandlet med naturolie. Lige når du lukker den ud af kassen, kan den godt have lidt overskydende olie fra produktionen, men med tiden skal det nok arbejde sig ind i træet. Hvis din Kay Bojesen abe er begyndt at se træt og kedelig ud, kan det være en god idé at bruge lidt olie på den for at give den nyt liv.

Giv tørre træfigurer ekstra kærlighed med teakolie

Er det ikke længere nok at støve figuren af, for at den skal se pæn ud? Så kan du bruge lidt teaktræsolie eller lignende til at friske figuren op. Det er vigtigt, at du undersøger, hvilken træsort træfiguren er lavet af, og hvordan den er behandlet, da det ikke er alle Kay Bojesen træfigurer, der er olierede. Giv den et let lag olie med en klud, lad det sidde i 15-20 minutter, og tør derefter overskydende olie af med en tør fiberklud. Brug aldrig sæbe eller rengøringsmidler på dine træfigurer.

Brug bivoks til at behandle dine yndlingsfigurer

Du kan også forlænge træfigurernes levetid med bivoks. Bivoks er et materiale, der gør træfigurerne mere modstandsdygtige over for udtørring og revner. Bivoks er også et naturprodukt, og det kan derfor arbejde godt sammen med træet. Det er let at bruge, det giver en beskyttende overflade på dine træfigurer, og så kan bivoks bruges på alle træsorter.

For at bruge bivoks skal du sørge for, at figuren er helt ren og tør. Påfør bivoksen med en fnugfri klud i cirkelbevægelser i et tyndt, jævnt lag over hele figuren. For at sikre et ensartet resultat, skal du huske at få bivoksen godt ind i alle hjørner og kanter. Lad figuren "trække" i 15-20 minutter ved stuetemperatur (ca. 20 grader), inden du polerer den med en fnugfri klud. Det kan være en fordel at lade voksen størkne et par timer, inden du sætter figuren på plads.