Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

  • 2-3 dages levering
  • Gratis gravering på alle varer
  • 4.8 stjerner på Trustpilot
  • Dansk shop & gravering i Danmark
  • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
gravering

Gravering - Alt du skal vide om gravering

Hos Dahls Gravering er vi eksperter i indgraveringer på et stort udvalg af materialer, blandt andet metal, træ, glas, læder og plast. Vi kan gravere næsten hvad som helst lige fra tekst til billeder, og du kan altid finde et stort udvalg af de bedste gaveartikler hos os.

Vi har over 10 års erfaring, og med vores 5 computerstyrede graveringsmaskiner til lasergravering samt manuelle graveringsmaskiner til opgaver, der kræver lidt mere gelinde, kan vi klare alle graveringsopgaver.

Bare for at undgå nogen misforståelser, kan vi kort nævne forskellen på tryk og gravering: Et tryk er printet på overfladen, hvorimod graveringen er skåret eller brændt ned i overfladen.

Gravering - Hvad er gravering?

Gravering er et gammelt håndværk, hvor man skærer eller præger et motiv (typisk figurer, bogstaver eller mønstre) i forskellige materialer, eksempelvis metal og træ. Det foregår enten ved at man fordyber selve motivets linjer, eller ved at man laver fordybning omkring motivet for at fremhæve det. Typisk har det kun en dekorativ funktion, men det kan også være noget så kedeligt som et serienummer på dit ur. 

Hvordan foregår gravering i dag?

I dag er gravering typisk udført med eller af maskiner, og der er kun relativt få traditionelle gravører tilbage. Når man kigger på graveringsmaskinerne, skelner man mellem to typer: Lasergraveringsmaskiner, som er helt automatiserede, og skæregraveringsmaskiner, der er mere manuelle.

Typer af gravering

Hvor lasergravering bruger laser, til at brænde ned i materialets overflade, er skæregravering meget lig den traditionelle håndgravering – bare med en maskine i stedet for gammeldags værktøj. Med skæregravering efterlades et fordybet spor i materialet for at markere motivet.

Der er forskel på, hvordan graveringen vil se ud på forskellige materialer. Ved gravering på glas vil indgraveringen fremstå mat, gravering i plast vil være en fordybning, lasergravering i træ er nærmest brændt i, og udseendet af graveringer i metal afhænger af metallet og eventuel overfladebehandling.

Fræse- og diamantgravering

Der findes to forskellige metoder til skæregravering: Fræsegravering og diamantgravering. Ved diamantgravering bruger man en diamant-graveringsstift, og maskinen kan ved hjælp af tryk skære eller ridse i materialet som en kniv. 

Fræsegraveringen foregår ved, at maskinens metal-graveringsstift roterer, hvorved den fjerner et lag af materialet. Således skabes der et fordybet spor i materialet, som (når det bliver dybt nok) er synligt som gravering. Denne metode er typisk mere tydelig end diamantgravering.

Lasergravering

Hos Dahls Gravering bruger vi hovedsageligt lasergravering til vores graveringsarbejde. Det foregår ved, at koncentreret energi fokuseres ned på materialet og på den måde brænder sig ned i overfladen. I virkeligheden er det samme princip, som når man fokuserer sollyset gennem et forstørrelsesglas.

Lasergravering er en højteknologisk graveringsmetode, hvor lys skærer ned i materialet. Ingen detaljer er for små og ingen overflader for store til, at vi kan klare graveringsopgaven med laserpræcision. 

Man skelner mellem to typer af lasergravering, nemlig CO2-gravering og fibergravering.

CO2 Gravering

CO2-graveringsmaskinen danner laser ved at skyde elektricitet gennem et gaskammer primært fyldt med CO2 (kuldioxid). På den måde skabes et infrarødt lys, der reflekteres og koncentreres ned på materialet ved hjælp af optiske spejle.

Fibergravering

Hvis du associerer “fiber” med internet, er du faktisk ikke helt galt på den. Fiberlaseren er nemlig bygget op omkring et optisk kabel meget lig det, du bruger til dataoverførsel. Lyset fra (typisk røde) dioder kanaliseres og forstærkes gennem fiberoptisk kabel. Når det forstærkede lys kommer ud af fiberkablet, bliver det fokuseret med en linse ned på det materiale, som skal graveres.

Fiberlaseren kan gravere i reflekterende materialer uden risiko for, at refleksionen beskadiger maskinen. Derfor kan den uden problemer gravere i kobber, messing og aluminium og alle andre metaller med en høj detaljegrad, hvilket giver et pænt og tydeligt slutresultat. 

Fibergraveringsmaskinen er yderst driftsikker, hvor CO2-laseren er mere skrøbelig. Kvaliteten ved gravering med fiberlaser er ekstremt høj, fordi processen foregår lineært gennem det optiske kabel, hvor intet kan forstyrre laserstrålen. Resultatet er, at man kan gravere selv de mindste detaljer.

Vores fremgangsmåde

Med vores 5 computerstyrede graveringsmaskiner har vi mulighed for at tage mange specialopgaver ind. Vi påbegynder først specialopgaven, når vi har drøftet opgaven med dig. Vores priser er altid inkl. gratis gravering. Dette gælder dog ikke indgravering af logo, speciel indgravering eller varer, der ønskes lavet efter eget design – kontakt os venligst for at få priser på sådanne opgaver.

Categories: Guides

Andre artikler til dig