Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

  • 2-3 dages levering
  • Gratis gravering på alle varer
  • 4.8 stjerner på Trustpilot
  • Dansk shop & gravering i Danmark
  • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.

Den ultimative guide til værtindegaver

Når man bliver inviteret til en fest, er det altid god stil at have en værtindegave med. Det behøver ikke at være noget dyrt eller fancy. I denne artikel har vi samlet en række bud på gode værtindegaver til kvinder, mænd og par. Vi vil også snakke om, hvilke arrangementer der giver anledning til en værtindegave, og hvor meget den skal koste.

Hvad er en værtindegave?

Værtindegaver handler om at vise, at du værdsætter invitationen og som en opbakning til den, der har stået for arrangementet – uanset om det er en fest, julefrokost eller nytårsaften. Gaven kan være alt fra en blomst til smuk brugskunst fra Georg Jensen. Vi har samlet en masse inspiration til gode værtindegaver her på siden!

Hvornår skal man medbringe en værtindegave?

Det er ikke alle arrangementer, der kræver en værtindegave; skal du bare hjem til dine forældre at spise aftensmad, er det ikke nødvendigt med en værtindegave – men skal du hjem til din mors runde fødselsdag, er en buket blomster måske ikke helt af vejen. Er du inviteret hjem til en af dine nære venner for at drikke en øl eller et glas vin, er det tilpas uformelt til, at det ville virke decideret mærkeligt at have en værtindegave med – men lægger samme ven hus til jeres store nytårsfest, er en værtindegave på sin plads.

Personlige værtindegaver med indgravering

Det vigtige er ikke, HVAD du giver i værtindegave, men at du har tænkt på vedkommende. Derfor er blomster, chokolade eller en flaske vin altid en god værtindegave (som du sagtens kan købe i sidste øjeblik på vej til festen). Vil du gerne give noget, hvor der er lagt lidt mere tanke og sjæl bag gaven, har vi masser af inspiration til originale værtindegave-idéer lige her! Hvis du tilføjer en personlig indgravering på værtindegaven, er du garanteret at gaven bliver et hit.

Hvad skal man give som værtindegave?

Når du bliver inviteret til et arrangement, er der altid mange muligheder for at medbringe en værtindegave. Det kan være en praktisk gave, som værten eller værtinden kan bruge i hverdagen, eller en mere sjov og uformel gave. Du kender sandsynligvis værten eller værtinden godt og ved, hvad der falder i deres smag.

Værtindegaver til kvinder

Mangler du værtindegave idéer, er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet nogle af vores bedste og mest inspirerede forslag til en værtindegave til hende. Det kan for eksempel være noget fint, der bare kan stå og pynte; måske en af de søde Willow Tree figurer eller Spring Copenhagen Emotions. Du kan også vælge noget mere funktionelt; for eksempel en elegant urtepotte eller flotte gin glas? Uanset hvad du vælger, kan du gøre gaven helt unik og uforglemmelig ved at tilføje en personlig indgravering på værtindegaven.

Værtindegave til mænd

En god værtindegave til ham kan være den ikoniske, stilrene og søde Georg Jensen Øllefant. En anden gave til værten kan være en elegant vinprop, så vinen kan holde sig frisk og klar til at blive drukket en anden dag. Du kan også forære værten et par unikke ølglas med indgravering, så I kan skåle med stil. Du kan også vælge en af de sjove og charmerende træfigurer fra Fablewood. Når du køber værtindegaven til ham hos Dahls Gravering, har du altid mulighed for at tilføje gravering på gaven – ganske gratis.

Værtindegave til par

Der er mange gode værtindegaver, du kan give til et værtspar. En af dem er for eksempel de populære og elegante Rosendahl Grand Cru vinglas; perfekt til ethvert par, der elsker at nyde en god flaske vin. De flotte glas vil med garanti falde i god jord hos modtagerne. Du kan også give værtsparret et unikt skærebræt med en sød og personlig indgravering. De smukke Piet Hein lysestager kan også være en god værtindegaveide. Du kan også vælge noget dekorativt, som kan stå og pynte i hjemmet; for eksempel en smuk vase.

Værtindegaver til jul og nytår

Er det snart tid til julefrokost, har vi naturligvis også et par bud på, hvad du kan give din vært eller værtinde. Mangler du en jule værtindegave, er julepynt altid en god idé til værtindegaven. Det kan være et flot flettet julehjerte fra Nordahl Andersen eller søde og sjove juleglas. Du kan også vælge en Hoptimist, som med garanti kan bringe et smil på læben hos modtageren.

En værtindegave nytårsaften må gerne være festlig. Der er en del arbejde forbundet med at lægge hus til festen, og selvom værten ikke ligefrem forventer at få en belønning for det, er det alligevel god stil at vise, at du sætter pris på alt det hårde arbejde. En god idé til værtindegave nytårsaften kan være bartilbehør – for eksempel en drinkshaker – som kan bruges både på aftenen og til efterfølgende fester.

Værtindegaver i udlandet

Det er ikke kun i Danmark, at værtindegaver er en del af kulturen. Rejser du for eksempel i Asien, vil det være en direkte fornærmelse, hvis du ikke medbringer en gave til såvel private som professionelle sammenkomster. Men undersøg, om der er nogle gaver, som ikke ville være passende; i Mellemøsten giver man for eksempel ikke gaver med alkohol. Du kan hurtigt komme galt afsted ved at give en værtindegave, som bliver anset for fornærmende, så sæt dig godt ind i kulturelle forhold – er der nogle farver eller tal, der kan betyde uheld? Så hold dig langt fra dem.

Hvor meget skal en værtindegave koste?

Der er ingen regler for, hvor meget værtindegaven skal koste, og som nævnt er det ikke prisen, men tanken der tæller. En værtindegave behøver ikke være dyr, men den må stadig gerne matche størrelsen og vigtigheden af den anledning eller det arrangement, du er inviteret til. Prisen afhænger af, hvad der er normen hos dem, der har inviteret.

En værtindegave er aldrig pakket ind, så man ikke kan se, hvad det er. Lidt cellofan eller bare en sløjfe – det er rigeligt. En værtindegave er nemlig ikke en egentlig gave (selvom navnet antyder det), men nærmere en tak. Værtindegaven viser, at du værdsætter, at de har gjort sig den ulejlighed, det er at arrangere og lægge hus til en fest.

Hvem skal have værtindegaven?

Til en fødselsdag vil det typisk være fødselarens partner, der får værtindegaven, mens fødselaren får en fødselsdagsgave. Til et større arrangement uden en egentlig hovedperson (for eksempel nytårsaften) vil værtindegaven være til den eller dem, der har inviteret.

Der er dog nogle kredse, hvor det ikke er velset at medbringe en værtindegave. I meget fornemme kredse kan du risikere, at værtinden vil blive fornærmet over at modtage en gave. De fleste af os bliver nok ikke inviteret så fine steder, men hvis du nogensinde skal til fest på slottet, skal du ikke have en værtindegave med til dronningen. Ellers er det for det meste god stil at medbringe en værtindegave. Meningen er at sige tak for invitationen og det store arbejde, som værten eller værtinden har lagt i arrangementet.

Hvorfor giver man værtindegave?

Historisk set var det herren i huset, som inviterede, men konen der stod for alt det praktiske; rengøring, madlavning og oprydning efter. Derfor var det ikke værten, men værtinden som fik en tak for besværet i form af en værtindegave. I dag er det nok de færreste hjem, hvor kønsrollerne er så firkantede, og derfor kan det lige såvel være ham, der fortjener en værtindegave.Andre artikler til dig