Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

 • 2-3 dages levering
 • Gratis gravering på alle varer
 • 4.8 stjerner på Trustpilot
 • Dansk shop & gravering i Danmark
 • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
studenterhue-regler

Studenterhue regler: Den ultimative guide

Når sommerens varme bølger begynder at rulle ind over landet, annoncerer de ikke kun solskinsdage og lange aftener, men også en særlig tid fyldt med festligheder: studenterugen. De lyse huer, der pryder hovederne på unge, vidner om en milepæl nået og et nyt kapitel, der venter. Studenterhuen er ikke blot en hue; den er et symbol på traditioner, fejringer og ungdommens frihed. Her dykker vi ned i alle de tænkelige regler for studenterhuen – så du er klædt på til at nyde traditionerne fuldt ud.

8 Klassiske studenterhue regler

Når man når til et af livets store øjeblikke – afslutningen på gymnasiet – følger der en række traditioner og regler med, som er indhyllet i både sjov og overtro. Studenterhuen, som er symbolet på denne afslutning, er omgivet af et sæt uskrevne regler, der gør fejringen endnu mere betydningsfuld. Her er en guide til de klassiske studenterhue regler, som hver student bør kende til:

 1. Ikke for tidligt: Det anses for uheldigt at bære studenterhuen før den aller sidste eksamen er bestået. Traditionen siger, at du ikke engang bør prøve en anden studenterhues på inden da; den første huen, der skal hvile på dit hoved, skal være din egen.
 2. Skriv din karakter: Inde i huen, lige i midten af pulden, bør du skrive karakteren fra din sidste eksamen. For nogle huer findes der et specielt guld logo beregnet til dette formål.
 3. Venner og held: Det er en lykkebringende tradition at lade dine venner og studiekammerater skrive deres navne og hilsner indeni huen. Dette skaber ikke kun et varigt minde, men bringer også held.
 4. Bid i skyggen: En sjov og heldbringende tradition er at lade dine bedste venner bide i skyggen af din hue, så deres tandmærker bliver synlige.
 5. Hvis du dumper: Skulle det uheldige ske, at du dumper en eksamen, skal du bære huen med storm remmen under hagen som et tegn på dette.
 6. En perfekt afslutning: Hvis du opnår den højeste karakter, et 12-tal, ved din sidste eksamen, er det tradition, at du løber efter studentervognen indtil den når sit første stop.
 7. Hop i vandet kun i huen: Hvis du tager et spring i vandet kun iført din studenterhue, skal du klippe en bølge i svedbåndet på huen. Dette er en sjov måde at markere en spontan eller festlig begivenhed.
 8. For hver fest der fortsætter til efter solopgang: Hvis du fortsætter festen til solen står op, skal du klippe en trekant i studenterhuens svedrem. Det er en måde at dokumentere, hvor mange gange du har festet igennem natten indtil daggry.

Disse regler og traditioner tjener til at markere overgangen fra studieliv til voksenliv og gør selve studentertiden til noget helt specielt. De minder os om værdien af hårdt arbejde og de stærke bånd, som er blevet dannet undervejs. Ved at følge disse klassiske regler kan hver student sikre sig, at de både respekterer traditionerne og har det sjovt under deres fejring.

8 Studenterhue regler for fest og alkohol

Når studentertiden rammer, går den vilde fest i gang, og med den følger en række festlige traditioner og drukspil knyttet til den ikoniske studenterhue. Her er reglerne, der ikke kun vil teste din udholdenhed, men også bringe grin og gode historier.

 1. Størrelsen tæller: Den med det største hattemål i klassen skænker en kasse øl til fællesskabet. Samme regel gælder for den med det mindste hattemål – en perfekt måde at fejre mangfoldigheden i hovedstørrelser på!
 2. Akademisk ydeevne: Uanset om du topper klassen med det højeste gennemsnit, eller slutter i bunden, det koster en kasse øl. Det er en sjov måde at fejre både sejre og mere ydmyge resultater på.
 3. Øl-Marathon: Kan du nippe, slubre og tylle en hel kasse øl ned inden for 24 timer? Gør det, og du har ret til at fæstne en ølkapsel som en kvast på din hue. Plus, klip en firkant i svedbåndet for at markere din bedrift.
 4. Solopgang til solopgang: Overlever du festen til solopgang efter en hel kasse øl, skal du klippe et lille hus i svedbåndet – en firkant med en trekant ovenpå, som symbol på dit hjemmestyre hele natten.
 5. Uheldige uheld: Skulle du få for meget og kaster op, er det tid til at indkassere et hak i skyggen på din hue. Og hvis du får et uheld og tisser en tår i bukserne, ja så skal du tage en tår af huen – pas på med farvede drinks!
 6. Den ultimative udfordring: Ryger du til udpumpning efter for mange øl, er straffen at klippe hele skyggen af din hue. Og scorer du en sygeplejerske under din udpumpning, ryger stormremmen af!
 7. Vandhund: Hopper du i vandet kun iført studenterhue, skal du klippe en bølge i svedbåndet, som et minde om dit våde eventyr.
 8. De lange nætter: Hvis festen varer til solopgang eller du har været vågen i mere end 24 timer, fortjener din hue et særligt præg: Vend den om, så skyggen sidder i nakken, og klip et hak for hver solopgang du ser.

Disse regler sikrer, at studentertiden bliver en uforglemmelig blanding af sjov, fest og frigjort festglæde. Så husk, mens du fylder på med øl og gode tider, at din studenterhue bærer historien om dine bedrifter – og dine udskejelser.

10 Romantiske studenterhue regler

Kærlighed og lidenskab er ikke kun begrænset til hjerter og blomster, men findes også i studenterhuens svedbånd og puld. Her er de uskrevne regler for, hvordan kærlighed og romantiske eskapader markeres på studenterhuen:

 1. Første kys: Hvis du deler et kys med en person for første gang, skal du markere dette med at klippe en firkant i svedbåndet på din hue. Dette symbol er en fejring af nye romantiske begyndelser.
 2. Signatur fra en speciel person: Har du en kæreste eller en flirt, inviter dem til at skrive deres navn ved siden af din karakter i pulden indeni huen. Dette tilføjer et personligt touch og er en sød måde at inkludere dem i dine studenterfejringer.
 3. Frække aftaler: Hvis du arrangerer frække aftaler under festlighederne, skal disse diskret noteres på indersiden af svedbåndet. Det er din lille hemmelighed, gemt væk i huen.
 4. Forbudt romantik: Skulle du finde romantikken med en underviser, kræver traditionen, at du fjerner hele det hvide yderbetræk på din studenterhue som et symbol på denne forbudte forbindelse.
 5. En nat med flere møder: Lykkes det dig at indsamle mere end fem telefonnumre på en enkelt aften, skal du vende huens hvide yderbetræk, så korset sidder i nakken, hvilket markerer din sociale succes.
 6. Intime øjeblikke med huen på: Engagerer du dig i lidenskabelige aktiviteter med huen på, fortjener dette også et symbol: klip et lyn i svedbåndet for at markere hændelsen.
 7. Kærlighed med studenterhuen på: Hvis disse intime øjeblikke deles med din kæreste, skal et hjerte klippes i svedbåndet, hvilket symboliserer dyb kærlighed.
 8. Hemmelig beundrer: Hvis du har en hemmelig beundrer, lad dem skrive en lille hilsen på læderkanten af din hue. Det tilføjer et mystisk og spændende element til din studenterhue.
 9. Brudte hjerter: Hvis forholdet med din kæreste ender, skal du fjerne metalknapperne fra siden af huen som et tegn på det tabte forhold.
 10. Kærlighed uden grænser: Kysser du med en person af samme køn, skal du som et tegn på åbenhed og accept vende korset på huen på hovedet.

Disse traditioner gør studenterhuen til mere end bare et hovedbeklædning. Den bliver et levende dokument over dine ungdommelige eskapader, romantiske eventyr og de dybe følelser, der ofte følger med studenterlivet. Så bær din hue med stolthed, og husk at hver enkelt klip og tegn har sin egen lille historie.

Mere end bare sjov og ballade 

Studenterhue-reglerne er ikke kun for sjov – de er en del af en dybere tradition, der fejrer overgangen fra ungdom til voksenlivet. Hver regel, hver tradition har sit eget oprindelsessted og sin egen betydning, hvilket tilføjer lag til den rite, det er at bære studenterhuen. Disse regler og traditioner styrker fællesskabet og markerer personlige milepæle på en festlig og mindeværdig måde.

Studenterhuen er et emblem på frihed, venskab og fremtiden. Den er mere end bare en hue; den er en krone, der symboliserer afslutningen på en æra og starten på en ny. Med disse regler i baghovedet er du nu klar til at dykke ind i studenterlivets glæder og traditioner, vel vidende at hver detalje i din hue bærer en historie og et smil.

Find den perfekte studentergave hos Dahlsgravering.dk

Når kasketterne kastes i luften og studenterhuerne sidder fast på hovederne af de nyudklækkede studenter, markeres ikke kun afslutningen på en æra, men også starten på en ny. Det er en tid fyldt med fejringer, minder og velfortjente belønninger. Hos Dahlsgravering.dk forstår vi betydningen af denne milepæl og tilbyder et bredt udvalg af personlige studentergaver, der kan gøre denne specielle tid endnu mere mindeværdig, hvad enten det er en studentergave til hende eller en studentergave til ham.

Uanset om du leder efter en sjov gave med en humoristisk gravering, det kunne måske være en Spring Emotion, der kan få studenten til at smile, eller en mere seriøs gestus, der afspejler dybden af din stolthed og kærlighed, har vi noget for enhver smag. Vores udvalg inkluderer alt fra smukke glas med gravering, der kan bruges til at skåle i anledningen, til unikke, personlige gaveidéer, der kan tjene som varige minder om denne skelsættende tid, som eksempelvis en smuk vase med gravering, eller et smukt indgraveret bordflag. Vi har også et stort udvalg af smykker til studenten.

Graverede glas er en særlig populær gaveidé, der ikke blot tjener som en praktisk genstand, men også som et varigt minde, der kan pryde hjemmet eller studenterhyblen i mange år fremover. Forestil dig et elegant champagneglas med indgravering med studentens navn, eksamensdato eller måske en sjov intern joke indgraveret. Det er den perfekte måde at fejre denne overgang på, og en smuk måde at bevare minderne om studentertiden. Vi har kæmpe udvalg af glas så du har rig mulighed for at lave et specielt gin glas med gravering, karafler med gravering, vinglas med gravering, ølglas med gravering.

Disse gaver er ideelle som en 'tillykke med huen'-gave på selve dagen, som en tankefuld gestus under de festlige dage, eller som en hjertelig påmindelse om de gode tider, når hverdagen igen begynder og studenterugen ebber ud. Du kan med fordel gå på opdagelse blandt vores personlige gaver til hende og personlige gaver til ham

Lad os hjælpe dig med at finde den perfekte gave, der ikke bare fejrer en eksamen, men også markerer starten på det næste kapitel i de unge menneskers liv. Besøg vores hjemmeside for at udforske vores komplette sortiment og finde den gave, der bedst udtrykker din fejring og kærlighed.

Andre artikler til dig