Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

 • 2-3 dages levering
 • Gratis gravering på alle varer
 • 4.8 stjerner på Trustpilot
 • Dansk shop & gravering i Danmark
 • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
barnedaab-guide

Barnedåb: Den ultimative guide

Velkommen til Dahls Graverings ultimative guide til barnedåb – din guide for at planlægge den perfekte barnedåb. Hos Dahls Gravering forstår vi betydningen af denne specielle dag og ønsker at hjælpe dig med at gøre den så mindeværdig og fejlfri som muligt. I denne guide finder du en dybdegående gennemgang af alle aspekter ved en barnedåb, fra forståelsen af de rige traditioner, der omgiver denne betydningsfulde ceremoni, til praktiske råd om planlægning og udførelse. Vi dækker alt fra valget af kirke og præst til inspiration for mad og pynt, samt giver dig ideer til personlige og meningsfulde dåbsgaver. Uanset om du er førstegangsforælder eller har arrangeret barnedåb før, er vores guide designet til at give dig den viden og inspiration, du har brug for for at skabe en uforglemmelig dag for dit barn og dine gæster. Lad os hjælpe dig med at gøre din barnedåb til en perfekt fejring!

Hvad betyder dåben?

En barnedåb er en vigtig begivenhed for mange familier. Det er en ceremoni, der markerer indtrædelsen af et barn i kirken og giver det dets første skridt på sin åndelige rejse. Forståelsen af barnedåbstraditionen er afgørende for at sikre, at ceremonien er meningsfuld og mindeværdig for både familien og det døbte barn.

En barnedåb er en religiøs ceremoni, der har dybe rødder i den kristne tradition. Det er normalt at have en barnedåb inden for de første måneder efter fødslen, men det kan også ske senere i barnets liv. Under barnedåben bliver barnet døbt med vand af en præst eller en præst, der symboliserer renselsen af synd og indvielsen i det kristne fællesskab.

Hvorfor er barnedåb vigtig?

Barnedåb er en vigtig begivenhed, fordi den markerer barnets adgang til den kristne tro og fællesskab. Gennem dåben bliver barnet en del af kirken og dens lære. Det er også en måde for forældrene at vise deres forpligtelse over for deres barns åndelige opdragelse.

Barnedåbstraditionen har eksisteret i århundreder og er en af de mest betydningsfulde ceremonier inden for kristendommen. Det er en tid, hvor familie og venner samles for at fejre og vidne barnets indtræden i det kristne fællesskab. Traditionelt set er barnedåben blevet set som en vigtig milepæl i et barns liv, hvor det bliver officielt anerkendt som medlem af kirken.

I mange kristne trosretninger betragtes barnedåben som en handling, der sikrer barnets frelse og evige liv. Det er troen på, at gennem dåben bliver barnet renset for synd og indviet i Guds nåde. Dette er en dybt meningsfuld tro for mange troende og forældre, der ønsker at give deres barn den bedste start på deres åndelige rejse.

Under barnedåben udfører præsten en række ritualer og bønner, der symboliserer barnets indtræden i det kristne fællesskab. Vandet, der bruges til dåben, er et symbol på renselse og fornyelse. Det er en påmindelse om Jesu dåb i Jordanfloden og hans eksempel for alle kristne.

Forældrene spiller en vigtig rolle i barnedåben. Udover at være til stede under ceremonien og vidne barnets dåb, lover forældrene også at opdrage barnet i den kristne tro. Dette indebærer at lære barnet om bibelen, deltage i kirkeaktiviteter og opmuntre barnet til at leve et kristent liv.

Traditionelt set er der også en række symboliske gaver, der gives til barnet under barnedåben. Disse gaver kan omfatte en dåbskjole, et kors eller en bibel. Disse gaver symboliserer barnets indtræden i det kristne fællesskab og er ofte arvestykker, der går gennem generationer.

Det er vigtigt at bemærke, at barnedåben ikke kun er en religiøs ceremoni, men også en social begivenhed. Det er en tid, hvor familie og venner samles for at fejre og støtte barnet og dets forældre. Det er en mulighed for at skabe minder og styrke båndene mellem familie og venner.

I dag er der også forskellige variationer af barnedåbstraditionen, der afspejler den kulturelle mangfoldighed og forskellige trosretninger. Nogle trosretninger praktiserer for eksempel voksen dåb, hvor dåben finder sted, når personen er gammel nok til at træffe en bevidst beslutning om at følge den kristne tro.

Uanset variationerne er barnedåben stadig en vigtig begivenhed, der markerer barnets indtræden i det kristne fællesskab. Det er en tid til at fejre troen, skabe minder og styrke båndene mellem familie og venner. Barnedåben er en tradition, der fortsætter med at være relevant og meningsfuld for mange mennesker i dagens samfund.

Hvornår skal et barn døbes?

Hvornår et barn skal døbes afhænger ofte af familietraditioner, religiøse overbevisninger og personlige præferencer. Traditionelt set bliver mange børn døbt inden for de første måneder efter deres fødsel, ofte mellem tre til seks måneder gamle. Dette tidspunkt vælges dels på grund af den historiske betydning af tidlig dåb i kristne traditioner, som symbol på barnets indtræden i den kristne tro. Dog er det vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen fast regel, og nogle familier vælger at døbe deres børn senere, når barnet er ældre og kan deltage mere bevidst i ceremonien. I nogle trosretninger, som f.eks. den ortodokse kirke, sker dåben ofte tidligere, mens andre, som nogle protestantiske kirker, tilbyder barnedåb ved forskellige aldre. Det vigtigste er at vælge et tidspunkt, der føles rigtigt for familien og er i overensstemmelse med deres religiøse overbevisninger og kirkesamfundets praksis.

Planlægning af barnedåb

En velplanlagt barnedåb kan hjælpe med at sikre, at ceremonien og de efterfølgende arrangementer går glat. Når du planlægger en barnedåb, er der flere vigtige faktorer, du skal overveje.

En barnedåb er en særlig begivenhed, hvor dit barn officielt indføres i kirken og modtager sin første sakrament. Det er en tid til at fejre og takke Gud for det nye liv, der er kommet ind i verden. Det er også en lejlighed til at samle familie og venner for at dele denne glædelige begivenhed.

Hvad koster en barnedåb?

Når man planlægger en barnedåb, er et af de centrale spørgsmål, mange forældre stiller, "Hvad koster en barnedåb?" Omkostningerne ved en barnedåb kan variere betydeligt baseret på flere faktorer, herunder sted, antal gæster, mad og drikke, samt eventuelle ekstra elementer som dekorationer og gaver.

Lokation og størrelse

 • Kirken: Som regel er selve dåbsceremonien i kirken gratis.
 • Festlokale til barnedåb: Prisen for festlokalet kan variere. Hvis du holder festen hjemme, kan omkostningerne være lavere, men med større selskaber kan leje af et lokale være nødvendigt.

Mad og drikke

 • Catering til barnedåb: Omkostningerne for catering til barnedåb kan variere bredt. En buffet eller smørrebrød kan være en økonomisk løsning, mens en fuld serveret middag vil være dyrere.
 • Drikkevarer til barnedåb: Alkohol, kaffe, te og sodavand kan også tilføje til budgettet. Overvej at købe i bulk eller vælge billigere alternativer for at spare penge.

Dekorationer og tilbehør

 • Dekorationer: Blomsterarrangementer, balloner og borddækning kan tilføje til omkostningerne. DIY-løsninger kan være en måde at spare penge på.
 • Dåbskjole og Tilbehør: Prisen på en dåbskjole og eventuelt tilbehør varierer, men disse kan ofte genbruges fra familiemedlemmer eller venner.

Fotograf

 • Fotograf til barnedåb: Ansættelse af en professionel fotograf kan være en betydelig udgift, men det kan også være en værdifuld investering for at fange minderne fra denne særlige dag.

Gaver og andet

 • Gaver til gudforældre og hjælpere: Små gaver eller symbolske påskønnelser kan også være en del af budgettet.
 • Invitationer: Omkostninger til dåbsinvitationer afhænger af design og antal.

I gennemsnit kan en barnedåb koste fra et par tusinde kroner til betydeligt mere, afhængigt af valg af catering, sted, og yderligere elementer. Det er vigtigt at lave et realistisk budget og overveje, hvor man kan spare uden at gå på kompromis med kvaliteten og betydningen af begivenheden. Husk, det er muligt at skabe en smuk og meningsfuld barnedåb uden at bruge en formue. Planlægning og kreativitet er nøglen til en vellykket og økonomisk overkommelig barnedåbsfejring.

Valg af kirke og præst

Dit første skridt i planlægningen af barnedåben er at vælge den rigtige kirke og præst. Det er vigtigt at vælge en kirke og præst, der afspejler din families værdier og tro. Find en kirke, der har en meningsfuld betydning for dig og dine nærmeste, og sørg for at møde præsten i god tid inden ceremonien for at diskutere detaljerne.

Kirken er et symbol på åndelig vejledning og fællesskab. Det er et sted, hvor du og din familie kan finde trøst og styrke i troen. Når du vælger en kirke til barnedåben, bør du overveje dens historie, arkitektur og betydning i lokalsamfundet. Det er også vigtigt at vælge en præst, der er engageret, omsorgsfuld og villig til at støtte dig og din familie i denne vigtige begivenhed.

Invitationsliste og indbydelser

En barnedåb er ofte en intim ceremoni, hvor kun de nærmeste familie og venner deltager. Lav en invitationsliste med de personer, som du gerne vil have med til dåben. Når du sender invitationerne ud, skal du sørge for at inkludere alle de nødvendige oplysninger, såsom dato, tid og sted for ceremonien.

Det er vigtigt at vælge invitationer, der afspejler barnedåbens tema og stil. Du kan vælge at bruge traditionelle invitationer med religiøse symboler eller moderne invitationer med et personligt touch. Uanset hvilken stil du vælger, skal du sikre dig, at invitationerne er klare og tydelige, så gæsterne ved, hvad de kan forvente ved dåben.

Forberedelse til ceremonien

Forberedelsen til ceremonien er afgørende for at sikre, at alt går glat på dagen. Der er flere ting, du skal overveje og forberede dig på.

En barnedåb er en særlig begivenhed, hvor dit barn officielt bliver en del af den kristne tro og samfundet. Det er en tid fyldt med glæde og håb for fremtiden. For at sikre, at ceremonien bliver mindeværdig, er det vigtigt at tage sig tid til at forberede sig.

Valg af dåbskjole og tilbehør

En dåbskjole er en vigtig del af barnedåben og symboliserer renhed og uskyld. Vælg en dåbskjole, der har en særlig betydning for din familie, eller find en ny dåbskjole, der passer til begivenheden. Der er mange forskellige stilarter og designs at vælge imellem, så du kan finde en, der passer til din smag og præferencer.

Når du vælger en dåbskjole, er det også vigtigt at tænke på komforten for dit barn. Sørg for, at kjolen er lavet af bløde og behagelige materialer, der ikke irriterer barnets sarte hud. Du kan også overveje at tilføje personlige detaljer som broderi eller perler for at gøre kjolen endnu mere speciel.

Udover dåbskjolen er der også andre tilbehør, du skal tænke på. Dåbssko er vigtige for at fuldende dit barns outfit. Vælg sko, der er behagelige og passer godt til kjolen. 

Forberedelse af dåbstale

En dåbstale er en vigtig del af ceremonien. Det er en mulighed for at udtrykke dine følelser og håb for barnet. Forbered en tale, der er personlig og meningsfuld. Tænk over, hvad du gerne vil sige til dit barn og de mennesker, der er til stede.

Du kan inkludere dine ønsker for barnets fremtid og takke de nærmeste for deres støtte. Det er også en god idé at nævne barnets navn og betydningen bag det. Brug tid på at skrive og øve din tale, så du kan levere den med følelse og overbevisning på dagen.

Husk, at en dåbstale ikke behøver at være lang og formel. Det vigtigste er, at den kommer fra hjertet og afspejler dine følelser og håb for dit barns fremtid.

Faddere og gudforældre

Faddere og gudforældre spiller en afgørende rolle i barnedåben, og deres opgaver og forpligtelser varierer både inden for og uden for kirken. Gudmor og gudfar har traditionelt en særlig plads i barnets liv, da de ofte ses som åndelige vejledere og støtter i barnets opvækst i den kristne tro.

Hvor gammel skal man være for at stå fadder eller gudmor?

At være gudmor eller fadder er en vigtig og ansvarsfuld rolle i et barns liv, især i forbindelse med barnedåben. I henhold til en skrivelse fra Kirkeministeriet, dateret den 31. august 1950, skal man være mindst i konfirmationsalder for at kunne varetage rollen som gudmor eller fadder. Denne aldersgrænse afspejler den forståelse, at en gudmor eller fadder ikke kun er et vidne til dåben, men også bærer en moralsk forpligtelse til at støtte barnets kristne opdragelse. Dette ansvar kan være særligt vigtigt i situationer, hvor barnets forældre ikke er i stand til at opfylde denne rolle, for eksempel i tilfælde af deres død. Derfor anses det for vigtigt, at personen, der påtager sig denne rolle, har en vis grad af modenhed og forståelse for det ansvar, der følger med.

Selvom den generelle regel er, at man skal være konfirmeret for at være gudmor eller fadder, er der visse situationer, hvor et yngre barn kan få lov til at bære barnet under dåbsceremonien. I disse tilfælde er det dog en voksen, der formelt svarer og påtager sig de forpligtelser, der følger med rollen som gudmor eller fadder. Dette sikrer, at barnets åndelige og moralske vejledning er i hænderne på en person, der er moden nok til at forstå og opfylde disse vigtige forpligtelser. At være gudmor eller fadder er en ærefuld opgave, som kræver en vis grad af seriøsitet og engagement i barnets liv og åndelige vækst.

Hvad skal du i kirken?

 1. Gudmor og gudfar i Kirken: Som gudmor eller gudfar er din primære opgave i kirken at stå som vidne til dåben og at bekræfte barnets indtræden i det kristne fællesskab. I nogle kirkesamfund kan gudmor eller gudfar blive bedt om at holde barnet under selve dåbsceremonien, mens præsten udfører dåben.

 2. Fadderens rolle i kirken: Faddere, som ofte kan være venner eller familiemedlemmer udover gudmor og gudfar, har også en rolle under ceremonien. De kan blive bedt om at deltage i bønner, holde stearinlys og stå ved barnets side som en del af ceremonien. Fadderens rolle er at være en støtte og et moralsk eksempel for barnet, og i nogle tilfælde kan de blive bedt om at love at vejlede barnet i dets åndelige liv.

Arrangement efter barnedåb

Efter barnedåben er det almindeligt at arrangere en reception eller fest for at fejre begivenheden med familie og venner.

Efter barnedåben er der tradition for at samle familie og venner til en festlig reception eller fest. Dette er en glædelig begivenhed, hvor man kan fejre det nye familiemedlem og dele glæden med dem, der betyder mest. Det er også en god mulighed for at takke gæsterne for deres tilstedeværelse og støtte.

Ideer til barnedåbsfest

Der er mange måder at fejre barnedåben på. Du kan vælge at have en formel middag, en afslappet grillfest eller endda en tema-barnedåbsfest. Vælg en stil, der passer til din families smag og budget.

Når det kommer til valg af tema til barnedåbsfesten, er der mange muligheder at overveje. Du kan vælge et eventyrligt tema med prinsesser og drager, eller måske et farverigt tema med balloner og konfetti. Uanset hvilket tema du vælger, er det vigtigt at skabe en festlig atmosfære, der passer til barnedåbens glædelige anledning.

Mad til barnedåb

Når du skal planlægge mad til barnedåb, er det vigtigt at overveje både smag og praktiske aspekter. Overvej at bestille catering til barnedåb, som kan tilbyde en bred vifte af muligheder og lette stresset ved madlavningen. Alternativt, hvis du foretrækker at arrangere maden selv, kan barnedåb mad ud af huset være en praktisk løsning. Buffet til barnedåb er en populær valgmulighed, da det giver gæsterne friheden til at vælge blandt forskellige retter og tilfredsstille en bred palette af smagsløg.

En specifik og elsket klassiker er smørrebrød til barnedåb, der tilbyder en traditionel og elsket ret, som både voksne og børn kan nyde. Når du udarbejder en barnedåbsmenu, tænk på at inkludere forskellige retter, der appellerer til alle aldre og kostbehov. Det er vigtigt at vælge barnedåb mad, der ikke kun er velsmagende, men også præsenterer sig godt og bidrager til den festlige atmosfære.

For at lette processen, kan du overveje at bestil mad til barnedåb fra lokale leverandører eller restauranter, som specialiserer sig i begivenhedscatering. Dette giver dig mulighed for at nyde dagen uden at bekymre dig om madforberedelserne. Hvis du er på udkig efter en mere økonomisk løsning, kan du søge efter muligheder for billig mad til barnedåb, som stadig tilbyder kvalitetsretter og en varieret menu. At vælge den rette madleverandør eller cateringløsning kan gøre en stor forskel for din barnedåbs begivenhed, så det er vigtigt at foretage en velovervejet beslutning.

At planlægge maden til en barnedåb kræver en balance mellem tradition, personlig smag og praktiske hensyn. Uanset om du vælger en simpel eller ekstravagant menu, er det vigtigt, at maden bidrager til en festlig og mindeværdig oplevelse for alle deltagere.

Pynt til barnedåb

For at gøre bordet endnu mere indbydende kan du tilføje farverige dekorationer. Du kan vælge at holde det simpelt med blomster i pastelfarver eller skabe en festlig stemning med balloner, bannere og farverige duge. Det er også en god idé at tilføje personlige detaljer, såsom billeder af barnet eller små gaver til gæsterne.

Når du planlægger pynt til barnedåb, er det vigtigt at skabe en stemning, der både er festlig og personlig. Barnedåbspynt spiller en central rolle i at sætte tonen for begivenheden og kan variere afhængigt af temaet og personlige præferencer.

Tema og farver

 • Farvevalg: Traditionelle farver som blå og lyserød er populære valg til henholdsvis drenge og piger. Pynt til barnedåb dreng kan inkludere nuancer af blå, mens pynt barnedåb lyserød er ideel til piger. For dem, der søger en mere neutral eller unik tilgang, kan grøn, lilla, eller rosa være smukke valg.
 • Temaer: Overvej at vælge et specifikt tema for barnedåben, som kan guide valget af dekorationer. Temaer kan være alt fra klassiske engle til moderne mønstre.

Bordpynt

 • Bordpynt barnedåb: Bordpynten skal både være æstetisk tiltalende og praktisk. Små blomsterarrangementer, lys, og tematiske centerpieces kan skabe en indbydende atmosfære. Overvej også personlige detaljer som fotoholdere eller tilpassede navnekort.

Dekorationer til lokalet

 • Dekoration Til barnedåb: Skab en indbydende atmosfære med bannere, balloner og guirlander. Hængende dekorationer og vægpynt kan også tilføje en festlig touch.
 • Pynt til navngivningsfest: Hvis du holder en navngivningsfest, kan du vælge pynt, der er lidt mere legefuldt og legende, som reflekterer barnets personlighed.
 • Pynt til barnedåb blå / lyserød: Vælg tonede dekorationer, som passer til det valgte farvetema. For eksempel, hvis du vælger lyserød, kan dåbspynt lyserød omfatte alt fra servietter til balloner.
 • Barnedåbspynt lilla og grøn: Disse farver kan tilbyde et friskt og moderne twist, især når de kombineres med hvide eller sølvfarvede elementer.
 • Pynt til barnedåb pakke: Overvej at købe samlede pyntepakker, der indeholder alt, hvad du behøver til at dekorere. Dette kan være en nem og økonomisk løsning, der sikrer en sammenhængende udseende.
 • Dåbspynt: Husk også at inkludere små, personlige detaljer, der gør barnedåben unik. Dette kan være alt fra specialdesignede kager til håndlavede gæstebøger.

Samlet set bør pynt til barnedåb afspejle glæden ved denne specielle begivenhed og skabe en varm og indbydende atmosfære for gæsterne. Med de rigtige dekorationer kan du skabe en uforglemmelig dag for både din familie og dine gæster.

Uanset hvilken dekoration du vælger, er det vigtigt at skabe en hyggelig og festlig atmosfære, hvor alle kan føle sig velkomne og fejre barnedåben på bedste vis.

Polaroid/instant kameraer

Når det kommer til at fange de mindeværdige øjeblikke af en barnedåb, er en professionel fotograf en fremragende måde at sikre høj kvalitet og kreative billeder. Men for at tilføje et sjovt og interaktivt element til dagen, kan du overveje at bruge Polaroid eller instant kameraer.

Fordelene ved polaroid/Instant kameraer til barnedåb

 1. Øjeblikkelige mindesmærker: Disse kameraer giver gæsterne mulighed for straks at se og dele de billeder, de tager, hvilket tilføjer en spontan og personlig følelse til fejringen.
 2. Gæsteinteraktion: Gæsterne kan tage del i fotograferingsprocessen, hvilket skaber en sjov og engagerende oplevelse for alle.
 3. Personlige gæstebøger: De øjeblikkelige billeder kan bruges til at skabe en unik gæstebog. Gæster kan efterlade en skrevet hilsen ved siden af deres billede.
 4. Dekoration og underholdning: Billederne kan også bruges som en del af dekorationen, ved at skabe et levende billede display under festen.
 5. Gaver til gæster: Billeder taget med instant kameraer kan gives som mindeværdige gaver til gæsterne som en påmindelse om dagen.
 6. Børnevenligt: Disse kameraer er ofte nemme at bruge, hvilket gør dem børnevenlige og kan involvere de yngre gæster i festlighederne.

Hvordan man integrerer polaroid/instant kameraer i barnedåben

 • Opstil en fotoboks: Lav en lille fotoboks med rekvisitter og et instant kamera, hvor gæsterne kan tage sjove billeder.
 • Fotovæg: Opsæt en væg eller et bord, hvor gæsterne kan placere deres billeder og tilføje en hilsen.
 • Deltagelse fra gæsterne: Opmuntre gæster til at tage billeder gennem hele eventen og dele dem i et fælles område.
 • Instruktioner: Giv klare instruktioner om, hvordan kameraerne bruges, og opfordre alle til at tage del.

Husk:

 • Antal kameraer: Afhængigt af størrelsen på din begivenhed, overvej at have flere kameraer til rådighed for at undgå ventetid.
 • Film: Sørg for at have tilstrækkelig film tilgængelig, da Polaroid/Instant billeder ikke kan genoptages.
 • Opladning/batterier: Kontroller at kameraerne er fuldt opladede eller har ekstra batterier.

At have et Polaroid eller instant kamera i din barnedåb giver en unik og underholdende måde at indfange og dele minderne fra denne specielle dag. Det tilføjer et personligt touch og giver en sjov aktivitet for gæsterne, samtidig med at det skaber varige minder.

Gaveideer til barnedåb

En barnedåb er en vigtig begivenhed, hvor familie og venner samles for at fejre det nydøbte barn. Udover at være en ceremoni, hvor barnet bliver indført i den religiøse tro, er det også en tid, hvor gaver bliver givet dåbsgaver til barnet. Her giver vi nogle gaveidéer til traditionelle og moderne dåbsgaver, der kan overvejes.

Traditionelle dåbsgaver

Traditionelle dåbsgaver har en lang historie og symboliserer ofte værdifulde og tidløse gaver til barnet. Et populært valg er dåbssmykker, der kan bæres gennem hele livet som en påmindelse om dåben. Et dåbskors herunder et populært dagmarkors, et armbånd eller en medaljon er alle smukke og meningsfulde valg. Disse smykker er ofte lavet af ædle metaller som guld eller sølv og kan indgraveres med barnets navn eller dåbsdato - hos os får du altid gratis indgravering. 

Udover smykker kan du også overveje at give en indgraveret dåbskop eller dåbstallerken. Disse personlige og traditionelle gaver kan blive en del af barnets hverdag og skabe minder om dåben ved hver brug. De er ofte lavet af sølv og kan være dekoreret med religiøse symboler eller barnets initialer, disse kan også indgraveres. 

Moderne dåbsgaver

Hvis du leder efter en mere moderne gave, er der mange spændende muligheder at overveje. En personlig fotoramme kan være en gave, der vil blive værdsat i mange år fremover. Du kan samle billeder fra barnets fødsel, dåb og de første milepæle og skabe en smuk og personlig erindring i en personlig fotobog. 

Et dåbsrør til dåbsattest er også en unik gaveidé. Dette dokument er en vigtig del af barnets liv og kan være en smuk dekoration til barnets værelse eller et familiens fællesrum. Ved at at have dåbsattesten i den flotte dåbsrulle viser du, at dette dokument er noget særligt og værdifuldt.

Et dåbsflag er også efterhånden blevet en yderst populær dåbsgave. Du finder blandt andet vores populære og unikke Piet Hein flag, som vi har videreudviklet her på værkstedet, og tilføjet dåbsmotiver, hvor du kan tilføje navn, fødselsdag, dåbsdato, længde, vægt & klokken. 

En sparegris er en yderst populære dåbsgave og hos Dahls Gravering kan du både købe sparegrisen og tilmed få den indgraveret - helt gratis. Vi har altid et stort lager af sparegrise og sparebøsser, som gør, at vi hurtigt kan gravere sparegrisen med den tekst, du ønsker og levere den til dig inden for få dage.

Uanset hvilken gave du vælger, er det vigtigt at huske, at det er tanken, der tæller. En dåbsgave er en gestus af kærlighed og omsorg til det nydøbte barn og dets familie. Ved at vælge en gave, der er personlig og meningsfuld, kan du være sikker på, at den vil blive værdsat og husket i mange år fremover.

En barnedåb er en unik begivenhed, der kræver omhyggelig planlægning og forberedelse. Ved at forstå barnedåbstraditionen og følge nogle af de ovennævnte råd kan du sikre, at barnedåben bliver en mindeværdig og meningsfuld begivenhed for både dig og dit barn. Så tag dig tid til at planlægge og nyd denne specielle dag sammen med din familie og venner.

Hvad skal man ønske sig i dåbsgave?

Når det kommer til at ønske sig dåbsgaver, er der et bredt udvalg af muligheder, der både kan være meningsfulde og praktiske. Typisk omfatter ønskelister til en barnedåb varer, som barnet kan have glæde af både nu og i fremtiden. Dette kan inkludere klassiske gaver som smykker (f.eks. et dåbsarmbånd eller halskæde), personliggjorte gaver som en indgraveret sparegris eller en speciallavet fotobog, og endda mere praktiske ting som tøj eller legetøj. Traditionelle religiøse genstande som en børnebibel eller et kors er også populære valg. Det er en god idé at lave en alsidig ønskeliste, som giver gæsterne mulighed for at vælge gaver, der passer til deres budget og forhold til barnet. For mere inspiration og idéer til dåbsgaver, kan du læse vores indlæg ønsker til barnedåb, hvor vi har samlet en række forslag til ønsker til barnedåben. 

Andre artikler til dig