Black Week tilbud udløber om

dage

timer

min.

sek.

  • 2-3 dages levering
  • Gratis gravering på alle varer
  • 4.8 stjerner på Trustpilot
  • Dansk shop & gravering i Danmark
  • Inspiration
GRATIS gravering på alt2-3 dage levering inkl. gravering
 Shopping Cart 0

Mest populære

Når du laver et design, så kan det være nødvendig at vi retter det lidt til.

Derunder gælder reklamation altså ikke, hvis skriften er flyttet lidt på produktet i forhold til designet.

Dette gør vi kun for, at lave den absolut perfekte gravering. 

På glas kan der ved en ny ordre godt være ændringer i eksempelvis skrift, da vi er flere der gravere og vi sætte det forskelligt op og ikke gemmer kundens opgave fra gang til gang. 

Når en vare er fremstillet eller tilpasset efter individuelle behov, og såfremt fremstilling eller tilpasning er påbegyndt, kan du ikke fortryde dit køb. Læs mere her.
Vi er kede af, at du har modtaget en vare, hvor der er fejl i. Du bedes sende en mail med dit ordrenummer, beskrivelse af fejlen samt et billede af fejlen. Derfra vender vi hurtigst muligt tilbage til dig, så du får klarhed på dit køb.
hvad-er-mors-dag

Hvad er Mors Dag?

Mors Dag har sine rødder i USA i det tidlige 20. århundrede. Det var Anna Jarvis, en amerikansk kvinde, som i 1907 tog initiativet til at ære alle mødre og deres store arbejde ved at afholde et mindearrangement for sin egen mor. Denne handling lagde grundstenen til det, vi i dag kender som Mors Dag; en dag hvor børn og familier på tværs af generationer viser deres taknemmelighed og kærlighed til mødrene i deres liv. Dagen er gået fra at være en højtidelig begivenhed til en mere hyggelig og kærlig tradition, der stadig i dag står stærkt globalt.

Historien om Mors Dag

Fra den første officielle mors dag-gudstjeneste i Grafton, West Virginia i 1908, hvor Jarvis opfordrede til anerkendelse af moderskabet, har Mors Dag bredt sig til at omfatte mange lande verden over. I 1914 blev Mors Dag proklameret en national helligdag i USA af præsident Woodrow Wilson, og dagen blev sat til at være den anden søndag i maj – en tradition, der fortsat holdes i mange lande.

Hvornår er det Mors Dag? I Danmark og mange andre lande falder Mors Dag på den anden søndag i maj. Her er de kommende datoer for Mors Dag:

  • 2024: 12. maj
  • 2025: 11. maj
  • 2026: 10. maj
  • 2027: 9. maj
  • 2028: 14. maj

Traditionen med blomster på Mors Dag

Anna Jarvis valgte den hvide nellike som symbol på Mors Dag for dens rene, stærke og trofaste natur, som afspejler en mors kærlighed. Over årene har mange dog valgt at sende farverige buketter, der afspejler deres mors personlighed og smag. Blomsterhandler og butikker som Interflora tilbyder nu at tilpasse buketterne med yndlingsfarver eller personlige kort, hvilket gør gaven endnu mere speciel.

Mors Dag i Danmark

Mors Dag blev introduceret i Danmark i 1929, og den blev oprindeligt brugt som en indsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet deres sønner. Med tiden blev traditionen bredere, og i dag er det en dag, hvor alle mødre fejres med gaver og opmærksomhed.

Mors Dag rundt om i verden Mens mange lande, herunder USA, Canada og Australien, fejrer Mors Dag på den anden søndag i maj, har andre lande deres egne specifikke datoer. For eksempel fejrer man i Storbritannien "Mothering Sunday" tre uger før påske, mens Mors Dag i Norge falder på den anden søndag i februar. Disse forskelle understreger de kulturelle variationer i, hvordan moderskab æres globalt.

Moderne Mors Dag-gaver

Udover blomster omfatter moderne Mors Dag-gaver alt fra gourmetchokolade og personlige smykker til oplevelsesgaver og hjemmespa-kits. Disse gaver er en måde at personliggøre hyldesten til moderfiguren i dit liv, uanset om hun er din biologiske mor, en stedmor, en adoptivmor eller en anden morfigur, der har haft stor betydning for dig.

Mors Dag er mere end blot en traditionel fejring; det er en mulighed for at anerkende og værdsætte de utallige ofre og den kærlighed, mødre over hele verden giver hver eneste dag. Husk at sætte kryds i kalenderen og planlæg en hyldest, der viser, hvor meget du værdsætter den særlige kvinde i dit liv på denne særlige dag.

Den bedste gave til Mors Dag er personlig

Hos Dahls Gravering mener vi, at de bedste Mors Dag gaver er personlige gaver. En gave, der ikke bare glæder i øjeblikket, men som bliver en varig erindring om kærligheden og taknemmeligheden vi føler for vores mødre. Med vores specialitet i skræddersyet gravering, tilbyder vi muligheden for at tilføje et dybt personligt præg på personlige smykker, hjemmeartikler og unikke dekorationer, som kan bære en speciel besked, et navn eller en dato, der har særlig betydning for dig og din mor. Denne Mors Dag, vælg en gave, der fortæller en historie, din historie, med elegance og kærlighed indgraveret for evigt.

Søde Mors Dag citater

At skrive søde citater til Mors Dag er en smuk måde at udtrykke din kærlighed og taknemmelighed på. Citater kan fange følelserne og tankerne, vi måske har svært ved selv at formulere. De tilføjer en dybde og resonans til din hilsen, der kan røre din mors hjerte på denne specielle dag. Hvis du søger inspiration til det perfekte citat, kan du besøge vores indlæg med en række håndplukkede citater, der er ideelle til Mors Dag. Find det citat, der bedst udtrykker din følelse, på vores blog her: Citater til Mors Dag.

Mors Dag gave til mormor

Leder du efter den perfekte Mors Dag-gave til mormor? Besøg vores blog, hvor vi har samlet inspirerende ideer til gaver, der vil glæde enhver mormor. Uanset om du søger noget traditionelt eller noget unikt, har vi forslag, der vil gøre hendes dag ekstra speciel. Find den ideelle gave ved at klikke her: Mors Dags gave til mormor.

Køb din Mors Dag-gave hos Dahls Gravering med gratis indgravering.

Har du spørgsmål til vores gaveidéer eller ønsker du rådgivning vedrørende personlig gravering, er vi her for at hjælpe. Vi står klar til at tilbyde personlig assistance og sikre, at din gave ikke bare er smuk, men også meningsfuld. Kontakt os gerne via telefon eller e-mail for at få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe det perfekte Mors Dag-minde.

Andre artikler til dig